Cursussen

2018

22, 29 jan. 5 febr.                                   19.00 tot 20.15          3 lessen
€55,00 (inclusief sylabus en demonstratie DVD)
Tian Yuan en Di Yuan

In deze cursus wordt stap voor stap de eerste en tweede vorm van de nieuwe krachtige Yuan Gong stijl aangeleerd. En is er aandacht voor de theorieën en achtergronden van Yuan Gong. Naast het verbeteren van je gezondheid en vitaliteit leggen Tian Yuan en Di Yuan ook een goede basis voor het beoefenen van Taiji (Tai Chi) en andere QiGong stijlen.
Diegene die bekend is met ZhiNeng QiGong zal elementen in deze vorm herkennen omdat de Yuan Gong hierop is gebaseerd.
De cursus is geschikt voor iedereen en alle leeftijden.
De kracht van twee vormen
Tian Yuan en Di Yuan werken snel en effectief, complementeren en versterken elkaar, zijn makkelijk om te leren, prettig om te doen en eenvoudig in onze drukke, snelle Lifestyle in te passen.  De lengte van deze vormen is variabel en is afhankelijk van de gewenste behoefte, effecten en diepte flexibel toe te passen. Ook kunnen beide vormen in elkaar geïntegreerd worden.
Tijdens de cursus krijg je een syllabus. En je kan een instructie DVD aanschaffen waar de vormen op een mooie, rustige wijze op gedemonstreerd worden.
Voor meer informatie over deze stijl: zie Yuan Gong
Om een indruk van de Tian Yuan te krijgen, zie onderstaande film:

En de Di Yuan zie:

19 febr., 5, 12, 19, 26 maart            19.00 tot 20.15           5 lessen   vol
€80,00   (inclusief sylabus en demonstratie DVD)
Ren Yuan
De 3e vorm van level 1 binnen de Yuan Gong heeft als doel de Qi dieper naar binnen te brengen. Het maakt de pezen en spieren gezond en laat de Qi op een dieper niveau door het lichaam stromen.
Ook maakt het elk deel van het lichaam sterk en soepel en versterkt de fysieke structuren van het lichaam zoals de huid, spieren, pezen en botten. De Ren Yuan vorm kent soortgelijke effecten als de Body&Mind methode van Zhineng Qigong maar is veelzijdiger, dynamischer, prettiger om te doen en kost minder tijd.
De workshop is geschikt voor iedereen en kan ook gevolgd worden als je nog niet de eerste en tweede vorm hebt geleerd. Enige ervaring met Qigong is wel een voorwaarde.

Om een indruk te krijgen van de Ren Yuan, zie onderstaande film.

14, 28 mei en 4 juni                        19.00 tot 20.15           3 lessen
€55,00           Vol
Stressmanagement en QiGong
Tijdens de korte cursus “Stressmanagement met Qigong” leer je diverse lichaamsgerichte oefeningen en technieken uit de Qigong om stress in je lichaam te herkennen en te reduceren. Je leert ademhalingstechnieken om je longcapaciteit te verbeteren, diverse ontspanningsoefeningen en meditatie methoden om je geest tot rust te brengen en hoe je de aandacht bij jezelf kunt houden. In de cursus zet je je lichaam aan tot het zelfhelend vermogen dat elk mens bezit.

De 2e helft van 2018 zal tijdelijk geen lessen gegeven worden.

Vanaf januari 2019 kom ik terug met een nieuw aanbod. Het programma zal begin oktober 2018 op deze pagina bekend gemaakt worden.