Cursussen

De 2e helft van 2018 zal tijdelijk geen lessen gegeven worden.

2019

Nieuw in het aanbod:

7 januari t/m 10 maart:                       19.00 tot 20.15        10  lessen
€170,00  (inclusief sylabus)
HaiQiGong
Een prachtige vorm, bestaande uit 16 vloeiende bewegingen.
Het is een Qigong vorm die de meridianen activeren en de yin en yang in balans brengt en houdt. Tevens zorgt de HaiQiGong er voor dat je lichaamshouding verbeterd en je pezen en spieren sterk en soepel worden. De oefeningen worden langzaam en rustig uitgevoerd. Daarom is deze cursus voor iedereen toegankelijk.
Vanaf november 2018 is een demonstratiefilm van deze vorm via de webshop te downloaden

08, 15 april, 6 mei:                                   19.00 tot 20.15          3 lessen
€55,00 (inclusief sylabus)
Tian Yuan en Di Yuan

In deze cursus wordt stap voor stap de eerste en tweede vorm van de nieuwe krachtige Yuan Gong stijl aangeleerd. En is er aandacht voor de theorieën en achtergronden van Yuan Gong. Naast het verbeteren van je gezondheid en vitaliteit leggen Tian Yuan en Di Yuan ook een goede basis voor het beoefenen van Taiji (Tai Chi) en andere QiGong stijlen.
Diegene die bekend is met ZhiNeng QiGong zal elementen in deze vorm herkennen omdat de Yuan Gong hierop is gebaseerd.
De cursus is geschikt voor iedereen en alle leeftijden.
De kracht van twee vormen
Tian Yuan en Di Yuan werken snel en effectief, complementeren en versterken elkaar, zijn makkelijk om te leren, prettig om te doen en eenvoudig in onze drukke, snelle Lifestyle in te passen.  De lengte van deze vormen is variabel en is afhankelijk van de gewenste behoefte, effecten en diepte flexibel toe te passen. Ook kunnen beide vormen in elkaar geïntegreerd worden.
Tijdens de cursus krijg je een syllabus. En je kan een instructie DVD aanschaffen waar de vormen op een mooie, rustige wijze op gedemonstreerd worden.
Voor meer informatie over deze stijl: zie Yuan Gong
Om een indruk van de Tian Yuan te krijgen, zie onderstaande film:

En de Di Yuan zie:

13, 20, 27 mei                        19.00 tot 20.15           3 lessen
€55,00
Stressmanagement en QiGong
Tijdens de korte cursus “Stressmanagement met Qigong” leer je diverse lichaamsgerichte oefeningen en technieken uit de Qigong om stress in je lichaam te herkennen en te reduceren. Je leert ademhalingstechnieken om je longcapaciteit te verbeteren, diverse ontspanningsoefeningen en meditatie methoden om je geest tot rust te brengen en hoe je de aandacht bij jezelf kunt houden. In de cursus zet je je lichaam aan tot het zelfhelend vermogen dat elk mens bezit.