QiGong Deventer

Misschien heb je er wel eens gehoord voor je dit centrum in Deventer bezocht: QiGong. QiGong zijn gezondheidsoefeningen die onderdeel uitmaken van de traditionele Chinese Medicijnleer. Dit is een unieke en brede systematische en theoretische structuur, die helemaal draait om het menselijk lichaam en de menselijke geest. In China bestaat QiGong al meer dan 5000 jaar.

Meer informatie over QiGongZee

Vroeger was QiGong niet iets dat in het openbaar beoefend werd. Het was iets dat meer ruimte kreeg achter gesloten deuren. De geheimen van deze bewegingsleer werden van meester overgedragen op leerling. In veel gevallen werd er niets op schrift gezet. Daarom is het zo bijzonder dat QiGong nu ook beoefend kan worden in Deventer.

Tai Chi in Deventer

Na de culturele revolutie in China, werd de beoefening van QiGong juist gestimuleerd. Dat gebeurde in combinatie met Tai Chi, dat als ochtendgymnastiek in heel China beoefend werd. Tai Chi en QiGong zijn niet hetzelfde, maar hebben wel een zelfde soort effect. Bij QiGongZee in Deventer leren we daarom beide vormen aan.

Tai Chi geeft veel energie, het versterkt de pezen en botten en het helpt mensen te leren hun aandacht te verdelen. Dit voorkomt overbelasting op bepaalde spiergroepen. Daarnaast geeft het ook de mentale kracht die nodig is om de snelheid en kracht bij het uitvoeren van oefeningen nog verder te versterken. QiGong en Tai Chi vullen elkaar op belangrijke wijze aan.

Wat leer je met QiGong?

QiGong wordt in Deventer gegeven in verschillende stijlen. We adviseren mensen om kennis te maken met de verschillende stijlen en daarna eventueel een keuze te maken voor een favoriete stijl. Welke stijl je kiest, hangt niet alleen af van je voorkeur, maar ook van je doel, de tijd die je beschikbaar hebt en de fysieke mogelijkheden.

Een bekende vorm is WuXing QiGong. Deze vorm draait om de vijf elementen die met elkaar in contact staan en elkaar dus kunnen versterken of verzwakken. Met behulp van WuXing QiGong kun je de balans in je lichaam en geest herstellen. Dit blijkt vooral noodzakelijk in de drukke maatschappij van tegenwoordig.

Verschillende Tai Chi stijlen

Er zijn ook verschillende Tai Chi stijlen die bij QiGongZee gegeven worden. De eerste stijl komt van de familie Chen, de tweede stijl van de familie Yang en de derde stijl van de familie Wu. Die laatste stijl haalt zijn inspiratie ook uit de twee eerder genoemde vormen en richt zich vooral op subtiele bewegingen, die weer goed zijn voor de gewrichten.

Bij QiGongZee leer je onder meer om alle bewegingen in een bepaalde volgorde te doen. Dit noemen we ook wel de ‘Tai Chi vorm’. Als je die vorm onder de knie hebt, dan kun je verder gaan en bijvoorbeeld leren hoe je de energie van elke beweging op de juiste manier in je lichaam verdeelt. Hierdoor bereik je steeds meer resultaat.

Neem contact op met QiGongZee

Geef je op voor QiGong in Deventer

Wil jij ook meer weten over QiGong of deze manier van beweging beoefenen, zodat je mentaal en fysiek beter in balans komt? Geef je dan op voor een proefles bij QiGongZee in Deventer. Hier kun je terecht voor individuele lessen en je kunt deelnemen aan een doorlopend lesprogramma. de lessen zijn geschikt voor elk niveau; je doet gewoon op je eigen niveau mee.

Als je eens kennis wilt maken met de Chinese bewegingsleer, dan kun je je ook opgeven voor een van de workshops die regelmatig binnen ons centrum in Deventer georganiseerd worden. Tijdens deze workshops kom je meer te weten over de achtergrond van een bepaalde techniek, maar ook over de voordelen van het beoefenen ervan.