Tai Chi Apeldoorn

Een oude bewegingsleer tot in de puntjes leren, maar dan niet in het oude China, maar in het Hollandse Apeldoorn. Kan dat? Wat ons betreft wel. Bij QiGongZee in Deventer – in de buurt van Apeldoorn – kun je namelijk terecht voor lessen in Tai Chi en QiGong. Hiermee leer je de technieken en principes die al eeuwenlang in China beoefend worden.

Meer informatie over QiGongZee

In het oude China werden de technieken hiervoor vaak geheim gehouden, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Daarom kun je nu ook gewoon Tai Chi in de omgeving van Apeldoorn leren. We bieden hiervoor verschillende lesmogelijkheden. Daarnaast kun je, bijvoorbeeld ter kennismaking, ook een cursus of workshop volgen.

Wat is Tai Chi?

Voor je daar aan begint, wil je misschien eerst weten wat Tai Chi precies is. Tai Chi is van oorsprong een gevechtskunst, die zowel aanvals- als verdedigingstechnieken kent. Tegenwoordig wordt het echter niet meer zo gebruikt en is het meer een vorm van bewegingsmeditatie.

Het doel van Tai Chi is het versterken van het innerlijke lichaam. Daarom is er niet alleen aandacht voor het gebruik van de spieren op zich, maar vooral ook voor de manier waarop je de energie van buiten naar binnen leidt en hoe je ervoor zorgt dat je op die manier ook je lichaam van binnen in balans brengt.

Tai Chi oefeningen online

Als je wilt beginnen met Tai Chi, dan kun je ook verschillende oefeningen online vinden. Op die manier kun je kijken of het iets voor je is. Het kan echter wel makkelijker zijn om lessen te volgen, omdat je dan ook kunt leren van de mensen om je heen. Als je tijdens het uitvoeren van de oefeningen steeds naar het beeld online moet kijken, werkt dat vaak niet prettig.

Goede warming-up oefeningen zijn uiteraard ook essentieel. Die kun je doen als warming-up voor de training, maar je kunt ze ook af en toe apart uitvoeren. Bij deze vorm van beweging draait alles om je centrum. Daarom worden veel oefeningen – zowel de gewone als die uit de warming-up – ook gericht op je middel.

Voor wie is het?

Tai Chi en QiGong is voor iedereen. Als je in de regio Apeldoorn woont, kies je daarbij natuurlijk voor een cursus of lessen bij QiGongZee. Het maakt voor deze vorm van bewegen niet uit hoe soepel je bent, wat je al kunt of wat je juist niet kunt. Ook als je een fysieke beperking hebt, is het niet uitgesloten dat je de oefeningen kunt doen.

Veel van de oefeningen kunnen namelijk bijvoorbeeld ook zittend uitgevoerd worden. Als je twijfelt over of het wel iets voor je is, dan kun je altijd een keer een individuele les volgen. Op die manier kunnen we dan samen kijken naar welke oefeningen goed gaan en welke oefeningen beter vervangen kunnen worden door andere varianten.

Neem contact op met QiGongZee

Tai Chi in de regio Apeldoorn

Wil jij graag Tai Chi-lessen volgen en ben je op zoek naar een centrum in de regio Apeldoorn? Dan ben je bij QiGongZee aan het juiste adres. Onze vestiging in Deventer (een klein half uurtje van Apeldoorn) is gemakkelijk bereikbaar vanuit Apeldoorn, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Je bent welkom bij ons centrum, uiteraard ook als je niet in Apeldoorn woont!

Uiteraard is het voor ons wel belangrijk om vooraf te weten dat je mee wilt doen aan een van onze lessen. Daarom is reserveren vooraf noodzakelijk. Dit kan per e-mail via info@qigongzee.nl of door te bellen met 06 – 173 65 225. Je kunt uiteraard ook contact met ons opnemen als je nog vragen hebt over de lessen of andere zaken.