Tai Chi Deventer

Ben je op zoek naar een fijn centrum in Deventer waar je meer te weten kunt komen over Tai Chi of zelfs lessen Tai Chi kunt volgen? Dan ben je van harte welkom bij QiGongZee, hét centrum voor QiGong en Tai Chi in Deventer. Hier leert Sanne van der Zee je alles over Tai Chi, de Tai Chi vorm en de voordelen hiervan.

Meer informatie over QiGongZee

Sanne van der Zee geeft al tien jaar les in verschillende Tai Chi- en QiGong-stijlen. Ze let hierbij niet alleen op de fysieke kant van de oefeningen, maar vooral ook op de mentale kant. Tai Chi is meer dan het uitvoeren van bepaalde oefeningen op een vast tijdstip. Het werkt ook naar binnen toe en kan op die manier veel rijkdom brengen.

Tai Chi oefeningen doen

Als je Tai Chi oefeningen wilt doen, dan is het goed om te weten dat er verschillende stijlen zijn. De stijlen van de families Chen, Yang en Wu zijn bij ons het meest bekend en worden ook in de westerse wereld veel beoefend. Oorspronkelijk waren de oefeningen bedoeld als gevechtskunst, maar tegenwoordig wordt het meer gebruikt als bewegingsmeditatie.

De stijl van de familie Chen kenmerkt zich door een combinatie van zachte en explosieve technieken. De stijl van de familie Yang heeft vooral gelijkmatige en vloeiende technieken. De familie Wu haalt inspiratie uit beide oudere vormen, maar wordt vooral gekenmerkt door de subtiele bewegingen die de gewrichten maken.

Tai Chi vorm leren

Deze Chinese bewegingsleer bestaat in feite uit verschillende oefeningen die, als je ze achter elkaar uitvoert, de ‘Tai Chi vorm’ genoemd worden. Zo’n vorm is de basis. Zodra je die goed beheerst, kun je je steeds meer verdiepen in het op de juiste manier uitvoeren van de vorm. Je leert dan om je energie beter te verspreiden en de bewegingen ook van binnen te voelen.

Op die manier kom je niet alleen van buiten in balans, maar ook van binnen. QiGong is erop gericht op de levenskracht ononderbroken in het lichaam te laten circuleren. Hiervoor is het belangrijk dat alle spiergroepen op de juiste manier gebruikt worden. Met QiGong leer je dat te doen op een manier die anders is dan bijvoorbeeld bij sporten.

QiGongZee in Deventer: ook voor QiGong

Bij QiGongZee in Deventer kun je ook terecht voor lessen in QiGong. Ook voor QiGong geldt dat er weer verschillende stijlen zijn en net als met Tai Chi leer je eerst de basis, van waaruit je vervolgens verder gaat. In ons centrum in Deventer kun je verschillende lessen in beide oefeningen volgen.

Een les die door cursisten erg gewaardeerd wordt, is de doorlopende les. Dit betreft wekelijkse lessen, waarbij je op elk moment kunt instappen en de oefeningen op je eigen tempo kunt aanleveren. Er is natuurlijk ook ruimte voor spontaniteit en diepgang en de lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Neem contact op met QiGongZee

Meld je aan voor Tai Chi in Deventer

Lijkt een cursus in de oude Chinese bewegingsleer in het Hollandse Deventer je ook wel wat? Dan kun je je nu opgeven bij QiGongZee. Wij zijn gevestigd aan de Brinkgreverweg 122 in Deventer. Je kunt je opgeven voor een les via info@qigongzee.nl of door te bellen met 06 – 17 365 225. Reserveren voor de lessen is wel noodzakelijk.

Om deel te nemen aan een van de cursussen of workshops hoef je geen vooropleiding te hebben. Het is bovendien mogelijk om de cursussen met een fysieke beperking te volgen. Eventueel kun je ook eerst een individuele les volgen, zodat je vast een basis hebt. Van daaruit kun je dan verder instromen in de doorlopende les.