Tai Chi Hengelo

Misschien heb je er wel eens van gehoord of heb je iemand het wel eens zien doen: Tai Chi. Het ziet er mooi uit, al die vloeiende bewegingen die achter elkaar wel één grote beweging lijken. Tai Chi is van oorsprong een gevechtskunst, die in het oude China beoefend werd. Tegenwoordig draait het meer om meditatie en kun je het ook in Nederland volgen. Zelfs in Hengelo.

Meer informatie over QiGongZee

Met Tai Chi leer je je innerlijke lichaam te versterken en zorg je ervoor dat je meer in balans komt. Hiermee is het een bewegingsmeditatie die helemaal van deze tijd is; de kans dat je in onze westerse wereld emotioneel in disbalans komt is immers veel groter dan dat je fysieke aanvallen af moet weren. In de regio Hengelo leer je dit bij QiGongZee.

Wat is Tai Chi?

Tai Chi zoals wij dat kennen is onder te verdelen in drie stijlen: de stijl van de familie Chen, de stijl van de familie Yang en de stijl van de familie Wu. Als je Tai Chi wilt leren in de omgeving van Hengelo en terecht komt bij QiGongZee, dan voegen we daar nog een extra stijl aan toe: Taiji Ball QiGong. Hierbij werk je niet alleen met je lichaam, maar ook met een bal.

In de eerste instantie werden deze ballen vooral gebruikt bij het beoefenen van martial arts en werden de oefeningen lang niet aan iedereen getoond. Tegenwoordig is dat gelukkig anders, want het maakt je niet alleen soepel, maar zorgt ook bijvoorbeeld voor meer focus en geestelijke concentratie.

Tai Chi bij QiGongZee: ov naar Hengelo

Een van de makkelijkste manieren om bij QiGongZee te komen, is met het ov. Met het ov reis je namelijk heel ontspannen en kun je zowel voor de les als na de les heerlijk tot rust komen. De afstand tussen Hengelo en Deventer is bovendien goed bereisbaar met het ov. Elk uur vertrekken er in beide richtingen meerdere treinen.

Een bijkomend voordeel is dat de route met het ov minder tijd in beslag neemt dan wanneer je vanuit Hengelo naar Deventer met de auto reist. Als je meer wilt weten over de hoe je QiGongZee het beste kunt bereiken als je reist via het ov, dan kun je ons altijd even een mailtje sturen op info@qigongzee.nl.

Aan de slag bij QiGongZee

Als je op zoek bent naar een fijn, vertrouwd centrum waar je kunt bouwen op veel ervaring met en expertise in Tai Chi, het liefst in de regio van Hengelo, dan ben je bij QiGongZee aan het juiste adres. Ons centrum is gevestigd in Deventer en goed bereikbaar met het ov of met de auto. Het lesprogramma is divers en biedt voor iedereen wat.

Het maakt voor ons niet uit of je eerst een keer een workshop wilt gaan doen, of dat je liever direct aan de slag gaat met de doorlopende lessen: praktisch elk onderdeel van ons programma is persoonlijk aan te passen aan jouw niveau, waardoor je in kunt stappen op het moment dat jij dat wilt.

Neem contact op met QiGongZee

Fijne Tai Chi lessen in de regio Hengelo

Kortom; er is niets dat je zou moeten tegenhouden je aan te melden bij QiGongZee, hét QiGong en Tai Chi-centrum voor de regio Hengelo. De lessen worden voornamelijk verzorgd door Sanne van der Zee, die daarnaast ook werkzaam is als acupuncturist. Binnen haar praktijk ziet ze hoeveel positieve invloed deze bewegingsmeditatie kan hebben.

Bij het centrum worden verschillende stijlen van beide vormen van bewegingsmeditatie gegeven, waardoor er altijd wel een variant is die het meeste bij jou aansluit. Om hier meer over te weten te komen kun je even contact opnemen of gewoon een keer komen kijken. Ons centrum biedt wat dat betreft de beste mogelijkheden in de regio Hengelo!